Piept de pui cu legume şi sos picant

Printeaza

Piept de pui cu legume şi sos picant

Ingrediente:Piept de pui cu legume şi sos picant

  • 1 kg piept pui potriviţi
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei graşi (verzi)
  • 1 ardei roşu
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare, piper negru şi alb
  • 4 roşii mari
  • 1 praf boia de ardei
  • 1 praf paprika
  • 5-6 linguri ulei de măsline

Preparare:

Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se zvînte. Se taie în felii subţiri ca pentru şniţel şi se prăjesc în tigaia încinsă cu ulei până capătă culoarea arămie. După aceea se adaugă ceapa şi usturoiul tăiate potrivit împreună cu ardeii tăiaţi fâşii destul de groase.

Se lasă la înăbuşit aproximativ 15 minute, după care se adaugă spre sfârşit 2-3 linguri de apă caldă. Se condimentează cu sare şi piper după gust.

Separat se curăţă de codiţe roşiile, apoi se spală, se decojesc şi se pun la fiert cu sare, piper, boia şi paprika. Se fierb până scad la jumătate, iar sosul capătă o culoare aurie. Mâncarea se poate servi caldă cu lipie sau paine prajita.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna aceasta reteta de piept de pui cu legume. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.