Piept de pui cu legume, alune si ghimbir

Printeaza

Piept de pui cu legume, alune si ghimbir din: piept de pui, ardei, ceapa, alune, ghimbir, morcovi, usturoi, ardei iute, ulei, sos de soia, vin de orez, amidon de porumb, ulei de susan, zahar, sare.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_legume_alune_si_ghimbir

  • 500 g piept de pui
  • 2 ardei rosii, mai mici
  • 2 ardei galbeni, mai mici
  • 1 ceapa mare sau 4 fire de ceapa verde
  • 2 maini bune de alune
  • 1 bucata ghimbir proaspat
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 2 sau 3 ardei iuti, depinde de gust
  • ulei

pentru marinata:

  • 4 linguri sos de soia
  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurite apa rece
  • 2 lingurite ulei de susan

pentru sos:

  • 2 lingurite vin de orez
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 4 lingurite sos de soia
  • 4 lingurite apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţele şi o amesteci cu sosul pentru marinată, mai sus amintit. Apoi dai amestecul la fri­gider pentru 30 de minute. Cât carnea stă la marinat, pregăteşti legumele. Aşadar, cureţi şi tai cu­buri: ardeii galbeni, ardeii roşii, morcovii, ceapa.

Apoi cureţi şi tai mărunt usturoiul, ardeii iuţi şi ghim- birul. între timp, pregăteşti sosul: amesteci toate ingredientele mai sus amintite, iar pasta rezultată o laşi deoparte. După ce carnea a stat suficient la marinat, o scoţi şi o pui puţin la prăjit în ulei încins, pentru 3 minute, la foc mare.

Car­nea prăjită o scoţi într-un bol şi o laşi deoparte. Pui alunele la prăjit, câteva momente, până simţi un miros de copt de la ele. Apoi scoţi alunele pe o farfurie şi le laşi deo­parte. Intr-o tigaie, torni ulei şi dai focul mare.

Când s-a încălzit ule­iul, pui ardeii iuţi. Amesteci bine, apoi adaugi ceapa şi o laşi să se călească pentru 30 de secun­de. Adaugi apoi ardeii şi morcovii tăiaţi. Laşi 1 minut la călit. După aceea, pui carnea şi alunele. Laşi să se prăjească împreună pentru 1 minut, după care adaugi sosul, deja pregătit.

Mai laşi pe foc până se îngroaşă sosul. Poţi servi sosul cu orez sau cu paste de orez.

Piept de pui cu legume, alune si ghimbir

Piept_de_pui_cu_legume_alune_si_ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.