Piept de pui cu ghimbir si curry

Printeaza

Piept de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt, ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_ghimbir_si_curry

  • 2 piepti de pui
  • 180 ml lapte de cocos
  • 245 ml iaurt
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 1/2 lamaie
  • 3 lingurite de curry
  • 1 lingurita cu boia
  • 1/2 lingurita cu ghimbir ras
  • 1/2 lingurita cu piper cayenne
  • 1 frunza de dafin
  • 1 baton de scortisoara
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • zahar

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mai încăpătoare. Sotează ceapa, adaugă usturoiul mărunţit, prafurile de curry, boia (dulce sau iute), dafinul, ghimbirul, scorţişoara şi Vi linguriţă cu zahăr. După două minute, adaugă pieptul de pui tăiat, sare, pasta de tomate, iaurtul şi laptele de cocos.

Adu la temperatura de fierbere şi redu flacăra. Ţine pe foc 20-25 de minute. Scoate frunza de dafin, toarnă zeama de lămâie şi presară piperul cayenne. După cinci minute, stinge focul şi serveşte cu garnitură de orez simplu.

Piept de pui cu ghimbir si curry

Piept_de_pui_cu_ghimbir_si_curry

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.