Piept de pui cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci, boia dulce, cimbru verde, patrunjel, sare, ulei, piper boabe, piper macinat, unt, lapte, faina.

Ingrediente:Piept de pui cu ciuperci

  • 800 g piept de pui
  • boia dulce
  • 600 g ciuperci
  • cimbru verde
  • 1-2 legături ceapă verde
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • 50 ml ulei
  • piper boabe şi măcinat

Ingrediente sos bechamel:

  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguriţe făină

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în uleiul încins cu ceapa verde tocată şi cu boiaua. Se stropesc cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat, se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se stropeşte cu ulei şi se bagă la cuptor.

In acest timp, se pregăteşte sosul bechamel. Se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă laptele fierbinte şi se amestecă uşor până se obţine un sos de consistenţa ciulamalei.

După ce s-a rumenit pieptul de pui, se toarnă sosul alb şi ciu­percile călite şi se mai lasă câteva minute în cuptor. Se serveşte cu cimbru şi pătrunjel verde.

Piept de pui cu ciuperci

Piept de pui cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.