Piept de porc la grătar cu linte, broccoli si fasole rosie

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de porc cu: broccoli, fasole boabe, linte, nuca, ceapa, mustar, otet, bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, cimbru, crutoane.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi piept de porc
  • 500 g broccoli
  • 100 g fasole roşie boabe
  • 100 g linte
  • 100 g miez de nucă
  • o ceapă
  • două linguri cu muştar
  • o lingură cu oţet
  • un vârf de linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Fasolea roşie boabe şi lintea se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.Carnea de porc se pune într-un bol împreună cu muştarul, oţe­tul, bicarbonatul de sodiu şi puţin ulei.

Se presară sare şi piper după gust, se toarnă o cană cu apă, se amestecă, se acoperă cu folie ali­mentară şi se introduce la rece pentru o oră. Se scoate din amestec, se scurge, se unge cu ulei, se condimentează şi se frige pe grătarul încins.

Broccoli se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se rupe în bucheţele mici. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa cinci minute, se pune broccoli şi se căleşte două minute împreună cu fasolea roşie şi lintea.

Se toarnă puţină apă, se condi­mentează, se presară nucile şi se ţin pe foc până scade lichidul. Se servesc alături de carnea de porc caldă, presărate cu cimbru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.