Piept de porc la cuptor cu salata de legume

Printeaza

Piept de porc la cuptor cu salata de legume din: piept de porc, zahar brun, sos de peste, sos de soia, otet de orez, anason, condimente chinezesti, papaya verde, usturoi, ardei iute, morcov, fasole verde, zahar de palmier, zahar brun, zeama de lime, arahide, caju.

Ingrediente pentru porc: Piept_de_porc_la_cuptor_cu_salata_de_legume

  • 1 kg piept de porc, şoriciul îndepărtat, iar carnea tăiată în cuburi de 4cm
  • 200g de zahăr brun
  • 4 linguri sos de peşte
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet de orez
  • 5 stele de anason
  • 2 linguriţe amestec chinezesc de cinci condimente

Ingrediente pentru salata:

  • 1 papaya verde medie (circa 400g), decojită, tăiată în două şi curăţată de seminţe
  • 4 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi
  • 2-3 ardei iuţi roşii, feliaţi
  • 1 morcov, curăţat de coajă şi tăiat julienne
  • 50g de fasole verde, tăiată în două pe lungime
  • 2 linguri zahăr de palmier sau zahăr brun
  • 1 lingură sos de peşte
  • zeama de la 5 limes
  • 6 roşii cherry, tăiate în jumătăţi
  • 3 linguri de arahide prăjite sau caju, tocate grosier sau zdrobite

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Pune carnea de porc într-o tavă, cu zahărul, sosul de peşte, cel de soia, oţetul, anasonul, condimentele chinezeşti şi 250ml de apă. Amestecă bine, acoperă carnea cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor 30 de minute. Indepărtează folia, apoi măreşte temperatura la 220°C.

Găteşte carnea alte 45 de minute-1 oră, stropind-o la fiecare 15 minute cu zeama din tavă. Scoate-o din tavă şi menţine-o caldă. Transferă zeama într-o oală şi fierbe-o până când obţii un sos ca un sirop.

Cât timp carnea este la cuptor, prepară salata. Folosind un cuţit sau o râzătoare mare, taie papaya verde în bastonaşe şi pune-o deoparte.

Intr-un mojar mare sau folosind capătul plat al unui sucitor, zdrobeşte usturoiul şi ardeii iuţi timp de 1 minut sau până când sunt sfărâmaţi, dar păstrează o consistenţă grosieră. Adaugă papaya, morcovul şi fasolea şi loveşte-le uşor.

Adaugă zahărul, sosul de peşte şi zeama de lime şi zdrobeşte totul din nou, timp de 1 minut. Amestecă bine şi gustă pentru a te asigura că are suficient sos de peşte şi zahăr. Adaugă roşiile, presară alunele şi transferă salata pe un platou. Aşază deasupra carnea de porc şi stropeşte-o cu sosul, înainte de a servi.

Piept de porc la cuptor cu salata de legume

Piept_de_porc_la_cuptor_cu_salata_de_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.