Piept de pasare cu sos de prune

Printeaza

Piept de pasare cu sos de prune din: piept de curcan, prune deshidratate, radacina de ghimbir, ardei iute, zahar brun, anason, lamaie verde, ulei, seminte de anason, sare.

Ingrediente:Piept_de_pasare_cu_sos_de_prune

  • 1 piept de pui sau 350 g piept de curcan
  • 6-7 prune deshidratate neafumate
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 ardei iute mic
  • 2 lingurite zahar brun sau melasa de trestie de zahar
  • 1-2 stelute anason
  • 1 lamaie verde
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita seminte de anason macinate
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în felii groase de 1 cm şi apoi în fâşii late de 3-4 cm. Inăbuşi carnea de pasăre în ulei şi puţină apă, întorcând-o pe toate părţile, până când carnea îşi schimbă culoarea. Aşezi pieptul de pasăre într-un vas termorezistent în care ai turnat apă.

Il presari cu sare şl anason măcinat şi îl frigi la foc mediu, pentru 25 de minute. Periodic, îl stropeşti cu sosul din tavă. La sfârşit, îl presari cu coajă rasă de lămâie. Fierbi prunele în apă cât să le acopere, împreună cu zahărul şi ghimbirul ras fin. Când s-au înmuiat, le pasezi.

Pui sosul în cratiţă pentru câteva clocote, împreună cu ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt, anasonul măci¬nat şi zeama de lămâie. Aduci la masă platoul cu carne stropită cu puţin sos şi decorată cu steluţele de anason, iar alături pui un bol cu sosul.

Piept de pasare cu sos de prune

Piept_de_pasare_cu_sos_de_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.