Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Printeaza

Piept de miel umplut cu legume  cu garnitură de sote de legume trufanda

Ingrediente:Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

  • 1,400 kg piept de miel
  • 150 g şuncă afumată
  • 200 g ficat de miel
  • 1 felie fran­zela
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1/2 ceapă
  • 350 g mazăre
  • morcovi
  • 400 g fasole fidea
  • 1conopidă
  • 200 g vîrfuri de sparanghel
  • 300 g car­tofi noi

Mod de preparare:

Se prepară pieptul pentru umplut la fel ca pieptul de viţel umplut. Ficatul tăiat bucăţi se sotează în unt cu ceapa tocată, se dă prin ma­şina de tocat cu şunca, franzela înmuiată în apă şi stoarsă şi se amestecă cu 1 ou crud, sare şi piper.

Cu această tocătură se umple pieptul, se leagă cu sfoară subţire şi se dă la cuptor într-o tavă cu puţin ulei, sare şi piper, circa 1 oră stropindu-se pe parcurs cu supă.

Cînd este gata se taie felii groase şi se aşază pe un platou garnisit cu legumele fierte şi date în unt.

In tava în care a fost fript pieptul se face un sos simplu, care se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.