Piept de gâscă în manta de şunca

Printeaza

Piept de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz, sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar, smantana.

Ingrediente:Piept_de_gasca_în_manta_de_sunca

  • 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare)
  • sare
  • piper
  • 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata)
  • 4 fire praz
  • 1 lingura margarina
  • 400 ml suc de mere
  • 1 plic praf de sos alb
  • 2 mere acrisoare
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g smantana

 

Mod de preparare:

Se condimenteaza carnea. Fileurile se suprapun 2 cate 2, cu piele in afara; se infasoara in sunca si se fixeaza cu scobitori sau ata.

Se pregateste prazul si se taie rondele. Se incinge cuptorul la 175C. Se prajeste carnea in margarina, se scote.

Se toarna suc de mere in zeama din tigaie si se adauga praful pentru sos; se lasa sa fiarba 1 minut.

Se adauga prazul si se asaza deasupra pachetelele de carne. Se acopera cu un capac si se coc la cuptor circa 20 de minute.

Se spala merele, se curata de cotoare si seminte, se taie pulpa felii si se adauga in vas.

Se mai coace 10-15 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si zahar.

Se adauga smantana.

Piept de gâscă în manta de şunca

Piept_de_gasca_în_manta_de_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.