Piept de gasca in crusta de alune

Printeaza

Piept de gasca in crusta de alune din: piept de gasca, alune crude, morcovi, branza topita, cimbru, ulei, mustar, ceapa, vin alb demisec, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_gasca_in_crusta_de_alune

  • 800 g piept de gasca
  • 100 g alune crude
  • 400 g morcovi
  • 150 g branza topita
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 30 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pieptul de pieliţe, spălaţi-l şi ştergeţi-l. Crestaţi-l pe lung în 2-3 locuri şi presăraţi-l cu sare şi piper. Ungeţi-l cu 2-3 linguri de ulei şi puneţi-l în cuptorul încins, într-o tavă, pe hârtie de copt. Coaceţi-l 30 de minute la foc potrivit, apoi scoateti-l şi ungeţi-l cu muştar. Peste stratul de muştar puneţi feliuţe de brânză topită peste care presăraţi cimbru şi alune sfărâmate.

Puneţi din nou pieptul la cuptor şi mai coaceţi-l 20 de minute la foc potrivit spre mic. Intre timp, curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în feliuţe subţiri. Tocaţi mărunt şi ceapa curăţată şi spălată, apoi căliţi-o în uleiul rămas, împreună cu feliuţele de morcov, 1 -2 minute, după care adăugaţi vinul şi potriviţi de sare şi piper.

Acoperiţi tigaia cu un capac şi mai lăsaţi la foc mic 3-4 minute. Serviţi pieptul de gâscă tăiat în feliuţe de circa 5mm cu garnitură de sote de morcovi.

Piept de gasca in crusta de alune

Piept_de_gasca_in_crusta_de_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.