Piept de curcan umplut cu castane

Printeaza

Piept de curcan umplut cu castane din: pesmet, smantana, castane, coniac, sare, usturoi, cimbru, pipet de curcan, unt, vin, supa, castane, zahar brun.

Ingrediente umplutură: Piept_de_curcan_umplut_cu_castane

  • 6 linguri pesmet
  • 100 ml smântână
  • 150 g castane decojite şi fierte
  • 1 lingură coniac
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 căţel usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe frunzuliţe de cimbru

Ingrediente ruladă:

  • 600 g piept de curcan
  • sare, piper
  • 80 g unt
  • 100 ml vin alb
  • supă de carne
  • 4 fire cimbru
  • 1 mână de castane decojite şi fierte
  • 1 praf zahăr brun

Mod de preparare:

Se mixează toate ingredientele pentru umplutură.
Se taie şi se fasandează bucata de piept de curcan astfel încât să obţinem în final o foaie relativ plană. Se sărează, se piperează, se acoperă cu umplutura; se rulează şi se înfăşoară de jur-împrejur cu sfoară.

Se prăjeşte rulada în unt şi se stropeşte cu vin şi supă. Se adaugă cimbrul şi se coace înăbuşit cca 2 ore, în cuptorul încins la 160 °C.

In timp ce se coace, friptura se stropeşte de câteva ori cu sos.
Apoi se adaugă castanele şi se presară puţin zahăr; se mai coace cca 20 minute în cuptorul încins la 180 °C. La final se topeşte restul de unt în sos.

Se taie aţa ruladei şi se înfăşoară în folie de aluminiu; se lasă să se odihnească puţin.

Piept de curcan umplut cu castane

Piept_de_curcan_umplut_cu_castane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.