Piept de curcan umplut cu alune

Printeaza

Piept de curcan umplut cu aluneO reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa.

 

Ingrediente:

  • 700 g piept de curcan
  • 300 g alune
  • 250 g sunca
  • 1 ou
  • miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte
  • nucsoara
  • 100 g bacon
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 cepe

 

Mod de preparare:

Tai carnea in asa fel incat sa obti o bucata cat mai intinsa pe care o presari cu sare si piper.  Maruntesti alunele cat mai mult.

Treci sunca prin masina de tocat impreuna cu miezul inmuiat si bine presat si in tocatura adaugi o treime din alunele maruntite, sare, piper, nucsoara, oul.

Acoperi carnea cu acest ameste, rulezi si invelesti rulada cu feliile de bacon. Legi cu ata de bucatarie si prajesti pe toate partile.

Apoi, asezi rulada intr-un vas care merge la cup­tor, adaugi ceapa curatata si taiata in patru, pui apa si, eventual, o lingura de condi­ment.

La final, adaugi alune­le ramase amestecate cu 1 lin­gurita de unt si 1 lingurita de faina. Lasi la cuptor inca 10 mi­nute. Aduci la masa cu piure de cartofi, orez sau cartofi nature.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.