Piept de curcan picant cu orez si curry

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline, ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa.

Ingrediente:Piept de curcan picant cu orez si curry

  • 150 g orez integral
  • 500 g piept de curcan
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 ardei graşi (1 roşu, 1 galben)
  • un ardei iute
  • 2 linguriţe curry
  • un fir de praz
  • 200 ml supă

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu sare. Când este gata, se lasă deoparte acoperit. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie felii, pe lat. Prazul se cură­ţă  se spală şi se taie rondele. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie fâşii.

Intr-o tigaie încinsă se pune uleiul, apoi se pun legumele la călit, timp de 5 minute. Se adaugă şi carnea, se presară curry şi ardeiul iute, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă câteva minute să se înăbuşe.

Se potriveşte de gust cu sare şi piper. Se adaugă şi supa şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cam 10 minute. Mâncarea se serveşte caldă, pe pat de orez. Se ornează cu fir de mărar.

Piept de curcan picant cu orez si curry

Piept de curcan picant cu orez si curry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.