Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti

Printeaza

Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi, piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika afumata si salata.

Ingrediente:Piept_de_curcan_in_crusta_cu_cartofi_crocanti

  • 1 ou
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 3 catei de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt
  • 500 g piept de curcan, taiat in fasii (trebuie sa obtii 16 bucati in total)
  • 750 g de cartofi mari, taiati bastonase
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 65 g de pesmet
  • 1/2 – 1 lingurita de paprika afumataq
  • salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C. Bate oul într-un bol împreună cu parmezanul şi usturoiul zdrobit, apoi asezonează. Tăvăleşte bucăţile de curcan prin amestecul format. Amestecă bine cartofii cu puţin ulei, apoi împrăştie-i într-o tavă într-un singur strat şi dă-i la cuptor timp de 15 minute.

Intre timp, trece bucăţile de curcan prin pesmet şi aşază-le într-o altă tavă, tapetată cu hârtie de copt. Scoate cartofii din cuptor şi amestecă-i cu usturoiul tocat, paprika afumată şi sare de mare. Amestecă-i bine, apoi aşază-i din nou în tavă şi dă-i la cuptor împreună cu bucăţile de curcan. Lasă-i să se coacă timp de 10-12 minute, apoi serveşte cu salată.

Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti

Piept_de_curcan_in_crusta_cu_cartofi_crocanti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pieptuld e curcan este pur si simplu delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.