Piept de curcan cu sos alb

Printeaza

Piept de curcan cu sos alb din: piept de curcan, cuisoare, scortisoara, caise deshidratate, vin alb sec, usturoi, ceapa, bacon, morcovi baby, unt, cartofi, oregano, sare, piper, salata verde, rosii lamaie.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_sos_alb

  • 600 g piept de curcan
  • doua cuisoare
  • 3 g scortisoara
  • 5 g caise deshidratate
  • un litru vin alb sec
  • usturoi
  • o ceapa
  • 16 felii de bacon
  • 400 g morcovi baby
  • 50 g unt
  • doi cartofi
  • 6 g oregano uscat
  • sare
  • piper
  • salata verde
  • rosii
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Pieptul de curcan se pune într-un vas împreună cu scorţişoara, cuişoarele, caisele deshidratate tăiate bucăţi şi 700 ml de vin. Se condimentează, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum două ore.

Se scoate, se aşază într-o tavă, se toarnă marinata şi se acoperă carnea cu felii de bacon. Se acoperă tava cu folie de aluminiu ca să nu se ardă baconul şi se scoate când este aproape gata carnea. Când poate fi pătrunsă cu o furculiţă se scoate folia şi se lasă să se prăjească baconul.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie mărunt. Se călesc în untul topit, se adaugă cartofii, sare şi piper după gust şi restul de vin.

Se fierbe totul zece minute, apoi se pasează cu un blender. Se adaugă oregano, se amestecă şi se serveşte alături de carne şi morcovii baby fierţi. Se servesc ca atare sau cu o salata verde cu rosii si lamaie.

Piept de curcan cu sos alb

Piept_de_curcan_cu_sos_alb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.