Piept de curcan cu salata

Printeaza

Piept de curcan cu salata din: piept de curcan, sare, piper, verdeturi asortate, ulei de masline, ceapa, vin alb, supa de pasare, telina, morcov, mere rosii, suc de lamaie, mustar, smantana, miere, ulei.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_salata

  • 500 g piept de curcan
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita verdeturi asortate tocate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe
  • 50 ml vin alb
  • 125 ml supa de pasare

salata:

  • 3 fire telina verde
  • 1 morcov
  • 2 mere rosii
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita ulei

 

Mod de preparare:

Canea se freaca cu sare, piper si verdeturi si se leaga cu ata, ca sa nu isi piarda forma la fiert.

Se prajeste in ulei incins, de jur-impreur, la foc iute si se asaza intr-o tava. De jur-imprejur se asaza rondele de ceapa.

Se toarna vin si supa. Se acopera si se coace 1 ora in cuptorul incins la 180 C, timp in care se intoarce de cateva ori si se stropeste cu sos din tava.

Legumele si merele se taie felii. Se taie morcovii betisoare si se rupe bucati salata. Se amesteca suc de lamaie cu mustar, miere si ulei; se inglobeaza smantana.

Se toarna peste legume, se sareaza si se pipereaza. Se taie ata de la friptura si se serveste cu salata.

Piept de curcan cu salata

Piept_de_curcan_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.