Piept de curcan cu mirodenii

Printeaza

Piept de curcan cu mirodenii din: unt, rozmarin, cimbru, usturoi, coaja de lamaie, piept de curcan, lamaie, ceapa, vin alb, ulei de masline si cimbru.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_mirodenii

  • 75 g unt, la temperatura camerei
  • 1 lingura rozmarin, tocat
  • 1 lingura cimbru proaspat, tocat
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • coaja de la 1 lamaie
  • un piept de curcan de cca 2,5 kg
  • 1⁄2 lamaie, taiata sferturi
  • 1 ceapa, curatata, taiata sferturi
  • 250 ml vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Urmeaza pasii 1 si 2 de la Curcan la cuptor cu mirodenii (alaturi). 

Coace la cuptor, neacoperit, 30 min.

Acopera cu zeama lasata in tava, acopera cu folie si coace inca 1 ora, acoperind cu zeama la fiecare 20 minute, e posibil sa fie nevoie sa adaugi o ceasca de apa in tava, ca sa se formeze suficienta zeama de carne pentru sos.

Mareste flacara la semnul 6/ 200°C, scoate folia si coace inca 20-30 min pana ce pielea face crusta.

Daca pieptul de curcan e mai mare, coace cate 40 min per fiecare kg ce depaseste 5 kg.

Piept de curcan cu mirodenii

Piept_de_curcan_cu_mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.