Piept de curcan cu mazare si smantana

Printeaza

Piept de curcan cu mazare si smantana din: piept de curcan, bacon afumat, unt, usutroi, ceapa, supa de pasare, mazare, salata verde, sare, piper, smantana.

Pipet_de_curcan_cu_mazare_si_smantana

Ingrediente:

  • 500 g piept de curcan
  • 6 felii bacon afumat feliat
  • 2 linguri unt topit
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 cepe verzi
  • 750 ml supă de pasăre
  • 250 g mazăre verde
  • 1 căpăţână salată verde
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge şi se taie bucăţele. Se taie fâşii feliile de bacon şi se prăjesc puţin în unt; se scot. Se toacă usturoiul şi ceapa.

Se prăjeşte carnea de curcan în unt to­pit. Se adaugă ceapă, usturoi şi bacon şi se toarnă supă; se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă cca 15 min. Se scoate apoi capacul şi se lasă să fiarbă până ce volumul de lichid scade la jumătate.

Se adaugă în cratiţă mazărea şi salata verde tăiată mărunt; se sărează, se pipe- rează şi se mai călesc toate împreună, cca 4 min. Se adaugă la final smântână şi nu se lasă să mai fiarbă; doar se încălzeşte puţin şi se serveşte.

Piept de curcan cu mazare si smantana

Pipet_de_curcan_cu_mazare_si_smantana

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.