Piept de curcan cu masline si cimbru

Printeaza

Piept de curcan cu masline si cimbru din: piept de curcan, masline, ceapa, unt, sare, boia, piper, cimbru, vin alb, capere.

  • Carnea de curcan conține o cantitate semnificativă de proteine de înaltă calitate, care ajută la dezvoltarea și regenerarea țesuturilor.
  • Este o sursă bună de vitamina B3 (niacină), care este importantă pentru sănătatea pielii și a sistemului nervos.
  • Conține minerale esențiale, cum ar fi seleniu, potasiu și zinc.
  • Carnea de curcan este săracă în grăsimi saturate, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care doresc să reducă consumul de grăsimi.

Pipet_de_curcan_cu_masline_si_cimbru

Ingrediente:

  •  un piept de curcan
  •  300 g măsline
  •  o ceapă
  •  un pachet unt
  •  sare
  •  boia
  •  piper
  •  cimbru
  •  150 ml vin alb
  •  capere, pentru servit

 

Mod de preparare:

Carnea de curcan se taie pentru a forma o foaie. Măslinele fără sâmburi se mixează şi se amestecă bine cu 100 g unt si ceapa tăiată mărunt. Amestecul de măsline se întinde pe foaia de carne, se rulează si se leagă.

Se unge carnea cu restul cfe unt, se aşază în tavă, se presară cu sare, boia, piper şi cimbru.

Se toarnă vinul în tavă, se adaugă apă cât să fie un sos şi se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Se aduce la masă cu capere pe deasupra.

Piept de curcan cu masline si cimbru

Pipet_de_curcan_cu_masline_si_cimbru

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.