Piept de curcan cu linte

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de curcan cu: piept de curcan, linte rosie, ceapa, ardei verde,praz, miere, unt, ulei de masline, tarhon verde, boia iute, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 800g piept de curcan
  • 300g linte roşie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei verde
  • 1 fir de praz
  • 4 linguri miere
  • 100 vin roşu
  • 50 gunt
  • 2linguri ulei de măsline
  • 1 lingură tarhon  verde
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bateţi cu ciocanul de şniţele car­nea tăiată în felii. Condimentaţi- le cu sare şi piper, puneţi-le la frigider pentru 15 minute.

Intre timp, spălaţi lintea şi fierbeţi-o în apă cu sare. Tăiaţi ceapa mărunt, prazul în fâşii de 5cm, ardeiul în cubuleţe şi căliţi-le în ulei.

Când sunt suficient de moi, adăugaţi lintea fiartă. Frigeţi carnea pe un grătar încins. Amestecaţi mierea cu vinul roşu şi turnaţi acest sos peste carne şi linte.

Amestecaţi untul cu tarhonul tăiat mărunt, boiaua, usturoiul pisat, sare şi piper. Puneţi câte puţin din acest unt cu verdeţuri pe fiecare felie de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.