Piept de curcan cu legume

Printeaza

Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, amestec de condimente, ceapa rosie, dovlecei, ardei grasi rosii, menta, iaurt, usturoi, sare, piper, zahar, suc de lamaie, fulgi de ardei.

Ingrediente:Piept_de_curcan_cu_legume

  • 500 g piept de curcan
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri amestec de condimente pentru carne de pasare
  • 2 cepe rosii
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 mana menta proaspata
  • 300 g iaurt gras
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 praf zahar
  • 1-2 lingurite suc de lamaie
  • fulgi de ardei

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge şi se taie fâşii. Se amestecă într-un castron cu 2 linguri de ulei şi amestecul de condi­mente. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se curăţă dovleceii şi ardeiul gras şi se taie fâşii. Se spală menta, se scutură şi se toacă. Se amestecă împreună cu iaurtul.

Se adaugă ustu­roiul pisat, sare, piper, zahăr şi suc de lămâie. Intr-o tigaie se încinge 1 lin­gură de ulei; se prăjesc înăuntru fâşiile de piept de curcan cca 5 min., până se rumenesc. Se scot apoi şi se pun deo­parte. Se călesc în restul de ulei ceapa şi legumele mărunţite, timp de 4-5 min.

Se sărează şi se piperează. Se adaugă din nou carnea şi se încăl­zeşte. Se repartizează mâncarea pe 4 farfurii preîncălzite şi se aşază pe fie­care câte o porţie de sos de iaurt; se presară fulgi de ardei. Se ornează cu frunze de mentă şi felii de lămâie.

Piept de curcan cu legume

Piept_de_curcan_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.