Piept de curcan cu fructe

Printeaza

Piept de curcan cu fructe din: piept de curcan, ciuperci, ulei, sunca, ou, sare, piper, smantana, mere, ciorchine, vin, unt, coacaze, sfecla.

Ingrediente:Piept de curcan cu fructe

  • un piept de curcan
  • 300 g ciuperci
  • o linguriţă ulei
  • 3 felii de şuncă de bună calitate
  • un ou
  • sare
  • piper
  • o linguriţă smântână

Pentru garnitură:

  • 2 mere
  • un ciorchine strugure
  • 150 ml vin alb sec
  • o lingură ulei
  • 25 g unt

Pentru decor:

  • 100 g coacăze roşii
  • 1/2 sfeclă fiartă

 

Mod de preparare:

Ciupercile curăţate şi tăiate mărunt se pun într-o tigaie cu o linguriţă de ulei să-şi lase apa. Se lasă 10 minute, se trag de pe foc si se mixează cu şunca tăiată mărunt.

In amestecul rezultat se pun oul, sare şi piper şi, dacă este prea uscat, se poate adăuga o linguriţă cu smântână.

Carnea se taie în aşa fel pentru a obţine o foaie mare, se aşază pe folie transparentă, se umple cu amestecul de ciuperci, se rulează strâns şi se pune pentru 20 de minute să fiarbă.

Se scoate rulada de la fiert, se unge cu unt, se aşază în tavă, se pun fructele, se toarnă ulei şi vin şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se lasă 10 minute în afara cuptoru­lui înainte de a o tăia. Se serveşte cu decor de coacăze roşii şi sfeclă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.