Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac

Printeaza

Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos, spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_cocos_cu_miere_si_menta_pe_pat_de_spanac

  • 800 g piept de cocos
  • 500 g spanac
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 linguri miere
  • 1 lamaie
  • 1 lingura menta uscata maruntita
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. Crestaţi pieptul de cocoş pe lung la interval de 2-3mm, presăraţi-l cu sare şi piper, ungeţi-l cu miere şi presăraţi-l apoii cu mentă. Puneţi pieptul într-o tavă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.

Coaceti pieptul de cocoş la foc potrivit 35-40 de minute. Curăţaţi ceapa verde, spălaţi-o, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o 1 minut în ulei. Adăugaţi spanacul spălat şi scurs de apă şi căliţi-l împreunat cu ceapa 2-3 minute.

La final, puneţi pătrunjelul tocat şi zeama de la jumătate de lămâie. Serviţi pieptul de cocoş cald, stropit cu zeama de lla lămâia rămasă şi cu garnitură de spanac.

Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac

Piept_de_cocos_cu_miere_si_menta_pe_pat_de_spanac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.