Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac
PrinteazaPiept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac din: piept de cocos, spanac, ceapa verde, miere, lamaie, menta, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 800 g piept de cocos
- 500 g spanac
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 linguri miere
- 1 lamaie
- 1 lingura menta uscata maruntita
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. Crestaţi pieptul de cocoş pe lung la interval de 2-3mm, presăraţi-l cu sare şi piper, ungeţi-l cu miere şi presăraţi-l apoii cu mentă. Puneţi pieptul într-o tavă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceti pieptul de cocoş la foc potrivit 35-40 de minute. Curăţaţi ceapa verde, spălaţi-o, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o 1 minut în ulei. Adăugaţi spanacul spălat şi scurs de apă şi căliţi-l împreunat cu ceapa 2-3 minute.
La final, puneţi pătrunjelul tocat şi zeama de la jumătate de lămâie. Serviţi pieptul de cocoş cald, stropit cu zeama de lla lămâia rămasă şi cu garnitură de spanac.
Piept de cocoş cu miere şi mentă pe pat de spanac
Pofta buna!