Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura

Printeaza

Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura

Ingrediente:Piept de berbec cu garnitura de varza cu afumatura

  • 1,600 kg piept de berbec
  • 1,250 kg varză acră
  • 100 g afumătură
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 4 căţei usturoi
  • 500 g roşii
  • 150 g ulei
  • 1 1/2 lingură făină
  • 40 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 40 g telemea

 

 

Mod de preparare:

Se scot oasele de la piept şi se dă la cuptor circa 20 minute cu ulei, sare, apă şi oasele sparte. Cind este rumenit se taie felii groase şi se aşază într-un platou adînc (cu care se serveşte la masă) peste varza tăiată şi sotarsă ames­tecată cu cimbru, piper şi afumătură tăiată julien.

Peste feliile de piept se pun roşiile curăţate şi tăiate felii, usturoiul tocat şi ulei şi se dă la cuptor mo­derat circa 50 minute.

Intre timp se face un rîntaş blond cu unt şi făină. Se stinge cu sosul din tava în care a fost fript pieptul şi se drege cu gălbenuşurile.

Cu acest sos se napează pieptul, se presară cu brînza rasă şi unt topit şi se gratinează. Se serveşte foarte fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.