Piept de curcan umplut

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare.

Ingrediente:Piept de curcan umplut

  • 500 g piept de curcan
  • 1 para mare
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cu coniac
  • 4 linguri cu dulceata de visine
  • 50 g unt
  • 200 ml vin rosu
  • sare

 

Mod de preparare:

Opăreşte para în apă timp de cinci minute. Cojeşte-o, paseaz-o cu furculiţa, adaugă grişul şi amestecă. Pune în tigaie untul, apoi dulceaţa de vişine, coniacul şi vinul. Dă-leîn clocot.

Taie pieptul de curcan: fă un buzunar, îndeasă în el umplutura de pară şi griş, închide şi prinde cu scobitori.

Pune pieptul într-o tavă cu puţină sare şi toarnă sosul peste el. Dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Scoate friptura şi las-o minimum zece minute deoparte. Serveşte-o stropită cu sos şi felii de fructe proaspete.

Piept de curcan umplut

Piept de curcan umplut

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.