Picior de porc marinat in bere si miere

Printeaza

Picior de porc marinat in bere si miere din: picioare de porc, sare, foi de dafin, boabe de ienibahar, boabe de ienupăr, boabe de piper, cimbru, ceapă, usturoi, bere neagră, miere fluidă, mirodenii pentru vânat.

Picor_de_porc_marinat_in_bere_si_miere

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc tăiate sferturi
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe de ienibahar
  • 3 boabe de ienupăr
  • 6 boabe de piper
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 ceapă decojită
  • 4 căţei de usturoi decojiţi

Ingrediente pentru narinată:

  • 500 ml bere neagră 10°
  • 1 lingură miere fluidă
  • 1/2 plic mirodenii pentru vânat
  • sare
  • 3 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se fierbe în apă cu sare, miro­denii şi legume. Se lasă apoi să fiarbă 130 min. la foc moaie, timp de cca 130 min., până ce se înmoa­ie. Se scot apoi oasele şi se crestează pielea în pă­trate, pentru a se obţine o crustă mai bună. Se taie carnea în porţii mai mici.

Se prepară marinata: se încălzeşte berea şi se adaugă mierea, mirodenii şi sare; se dă în clocot şi se ia imediat de pe foc; se lasă să se răcească, apoi se adaugă căţei de usturoi pisaţi. Se aşază carnea într-o cratiţă mare, se acoperă cu marinata şi se pune deasupra un capac. Se păstrează astfel la fri­gider timp de o zi; se întoarce din când în când car­nea.

Se scot bucăţile de carne din marinată şi se aşază pe o tigaie-grill cu partea cu pielea în jos şi se frige pe grătar timp de cca 15-20 min., timp în care se în­toarce de câteva ori cu furculiţa specială.

Picior de porc marinat in bere si miere

Picor_de_porc_marinat_in_bere_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.