Picior de porc cu sos de hrean, smantana si lamaie

Printeaza

Picior de porc cu sos de hrean, smantana si lamaie din: picior de porc afumat, vin rosu, sare, piper, foi de dafin, usturoi, cimbru uscat, boia de ardei dulce, hrean, zeamă de lămâie, iaurt, smantana.

Ingrediente:Picior_de_porc_cu_sos_de_hrean_smantana_si_lamaie

  • 1 picior de porc afumat
  • 500 ml vin roşu
  • sare
  • piper măcinat
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • boia de ardei dulce

Pentru sos:

  • 1 rădăcină hrean
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • 150 g iaurt
  • 6-7 linguri cu vârf smântână

Mod de preparare:

Speli puţin piciorul de porc. într- un vas mai larg pui vinul, sare, puţin piper măcinat, 1 linguriţă boia de ardei dulce, cimbrul uscat şi le amesteci bine. Pui piciorul de porc în acest amestec, îl acoperi şi îl dai la rece peste noapte.

A doua zi pui piciorul într-o oală cu apă, adaugi câteva boabe de piper, 3 foi de dafin rupte bucăţele şi îl laşi să fiarbă circa, 40-45 de minute. Nu trebuie să arunci so­sul de vin în care a stat piciorul de porc. După ce l-ai fiert, pui piciorul de porc într-o tavă, torni peste el vinul cu mirodenii şi 2-3  polonice din zeama în care a fiert.

Cureţi usturoiul, îl tai pe jumătăţi şi împănezi carbnea cu el. Pui şi ce­lelalte foi de dafin, presari puţină boia deasupra, acoperi cu folie alimentară şi îl introduci la cup­tor, la o temperatură potrivită.

Din când în când îl mai descoperi, ca să îl stropeşti cu zeama din tavă.Când este bine pătruns, îl desco­peri şi îl mai laşi 10-15 minute să se rumenească.

Când este gata, îl scoţi din cuptor, dar îl păstrezi învelit, să nu se usuce.  Cureţi hreanul, îl speli şi îl dai pe ră­zătoarea mică. Adaugi zeama de lămâie, puţină sare, îl laşi 5 minute să se macereze, apoi încorporezi iaurtul, smântână şi amesteci bine. Serveşti sosul cu deliciosul ciolan.

Picior de porc cu sos de hrean, smantana si lamaie

Picior_de_porc_cu_sos_de_hrean_smantana_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.