Picior de porc afumat

Printeaza

Picior de porc afumat

Ingrediente:Picior de porc afumat

  • 3 picioare de porc
  • 1 varză murată
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri untură de gâscă
  • 1 lingură chimen
  • 1 lingură paprică dulce
  • 1 vârf cuţit paprică iute
  • sare
  • 1 pahar cu smântână
  • 1 morcov
  • 3 cepe
  • 1 ţelină mică
  • 1 păstârnac

 

Mod de preparare:

Picioarele se grijesc bine şi se pun la fiert, acoperit, 1-2 ore, în apă cât să le acopere .Zarzavatul se toacă şi se pune mai târziu lângă ciolane, să fiarbă cam 1 jumătate de ceas .

Varza se toacă fideluţă, se spală insistent, în 2 ape, şi se pune la călit în untură, cu chimen şi boia, cam 1 sfert de oră. După ce s-a muiat un pic, se adaugă apă câtă varză, să fiarbă încă 1 oră.

Se curăţă cartofii ,picioarele se scot din oala lor şi se pun în cratiţa cu varză (eventual se dezosează) .

Cartofii se pun la fiert în zeama rămasă stingheră, afumată şi groasă. Se oferă pe un platou mare  carnea în mijloc, varza în jurul ei şi, ca o bordură, cartofii.

Zemurile rămase de la fierturi, scăzute bine de tot, se amestecă cu smântână, să mai dea un clocot gros, şi se toarnă peste mâncarea aburindă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.