Picioare de crab cu orez picant

Printeaza

O reteta de picioare de crab cu orez basmanti, legume si sos picant presarat cu patrunjel tocat.

Ingrediente:Picioare de crab cu orez picant

  • 275 g orez basmati
  • 450 g picioare de crab congelate
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • două cuişoare
  • doi ardei capia
  • pastă de tomate
  • ghimbir ras
  • o lămîie
  • o lingură de amidon
  • o cană de apa
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de se­minţe, se spală şi se taie cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc pînă devin aurii.

Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămîie. Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece pînă cînd se elimină tot ami­donul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare. Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit. Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul pi­cant, presărate cu pătrunjel tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.