Piatto mediterraneo

Printeaza

O reteta delicioasa de piatto mediterraneo cu: creveti, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, vin alb, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, ardei iute.

Ingrediente:

  • 1 pachet de 500g de creveţi black tiger în coajă, fără cap
  • 100-150g de roşii uscate la soare, în ulei (pomodori secchi)
  • 2 ciorchini de roşii cherry măsline negre
  • 1 căpăţână mare de usturoi sau 2 mici
  • vin alb
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper proaspăt
  • 1 pachet de oregano proaspăt
  • 2 legături de pătrunjel proaspăt
  • 2 ardei iuţi roşii

Mod de preparare:

Se fierb pastele cu un pic de ulei de măsline şi sare. Se pune tigaia cu ulei de măsline la foc mare, se adaugă usturoiul tăiat mărunt, se lasă până devine auriu şi se stinge cu vin alb, apoi se pun creveţii timp de maxim două minute până devin aproape roşii şi se adaugă roşiile cherry tăiate în două, pomodori secchi, măslinele, ardeiul iute, tăiate toate nu foarte mărunt.

Se dă totul la foc mare câteva minute. Intre timp se mai pun sare, piper, ulei de măsline şi se stropeşte cu vin alb.

Când creveţii devin roşii se adaugă pastele fierte în prealabil, pătrunjelul tăiat şi se amestecă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.