Piata de ceai indoneziana

Printeaza

 

Piata de ceai indoneziana Cu toate că plantele de ceai sunt menţionate în literatura botanică indoneziană de prin anii 1820, olandezul J. I. L. L. Jacobson este în mare măsură răspunzător de introducerea ceaiului în Indonezia.

El şi-a dat seama de popularitatea crescândă a ceaiului în Europa şi de potenţiala piaţă a lui. A fost de mai multe ori în China pentru a învăţa arta cultivării ceaiului apoi, între 1827 şi 1833, a adus în Indonezia un număr mare de fermieri chinezi care cultivau ceai, precum şi multe servicii de ceai şi ustensile de preparare a ceaiului.

Jacobson a înfiinţat plantaţii mari de ceai şi a început să producă în masă ceai pentru a-l exporta în Europa. Planta de ceai adusă de el în Indonezia era varietatea din munţii Mo Yi. Datorită faptului că el a extins piaţa de ceai din Indonezia, indonezienii îl numesc „părintele ceaiului indonezian“.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.