Pestisori prajiti
PrinteazaPestisori prajiti din: pesti mici, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g peşti mici (proaspeţi sau congelaţi), de ex. sardele sau anşoa
- 5 linguri de făină
- ulei de măsline pentru prăjit
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Peştişorii se spală şi se tamponează cu şervete de bucătărie; capetele şi cozile se păstrează.
Se dau prin făină, astfel încât să fie acoperiţi cu un strat alb subţire. Se pun într-o sită şi se scutură toată făina excedentară.
Uleiul de măsline se încinge la 180 °C. Temperatura corectă este atinsă atunci când la introducerea unei scobitori de lemn se ridică la suprafaţă bule de aer.
Peştişorii se prăjesc pe rând în uleiul încins, fără să se înghesuie, până când devin galben-aurii. Pentru a ieşi extrem de crocanţi, peştii trebui scoşi după 2 minute din ulei, lăsaţi la scurs, apoi reintroduşi în uleiul încins şi prăjiţi încă un minut.
Când sunt gata, peştişorii se scot pe prosoape de hârtie, se sărează şi se piperează.
Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se tamponează cu un prosop. Apoi se prăjeşte şi el în uleiul încins, se scurge de grăsime şi se serveşte împreună cu peştele.
Pestisori prajiti
Pofta buna!
Vreau si eu 🙂