Pestisori prajiti

Printeaza

Pestisori prajiti din: pesti mici, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Pestisori prajiti

  • 500 g peşti mici (proaspeţi sau congelaţi), de ex. sardele sau anşoa
  • 5 linguri de făină
  • ulei de măsline pentru prăjit
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Peştişorii se spală şi se tamponează cu şervete de bucătărie; capetele şi cozile se păstrează.

Se dau prin făină, astfel încât să fie acoperiţi cu un strat alb subţire. Se pun într-o sită şi se scutură toată făina excedentară.

Uleiul de măsline se încinge la 180 °C. Tempe­ratura corectă este atinsă atunci când la introducerea unei scobitori de lemn se ridică la suprafaţă bule de aer.

Peştişorii se prăjesc pe rând în uleiul încins, fără să se înghesuie, până când devin galben-aurii. Pentru a ieşi extrem de crocanţi, peştii trebui scoşi după 2 minute din ulei, lăsaţi la scurs, apoi reintroduşi în uleiul încins şi prăjiţi încă un minut.

Când sunt gata, peştişorii se scot pe prosoape de hârtie, se sărează şi se piperează.

Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se tam­ponează cu un prosop. Apoi se prăjeşte şi el în uleiul încins, se scurge de grăsime şi se serveşte împreună cu peştele.

 

Pestisori prajiti

Pestisori prajiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.