Peste umplut

Printeaza

Peste umplut din: peste, ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel, marar, piper, vin, sare.

Ingrediente:Peste umplut

  • 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 4 cepe potrivite
  • 5 cafei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 7-8 boabe de piper negru
  • 100 ml vin alb sec
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureti pestele, il speli si-l usuci. Il condimentezi cu sare si-l lasi la rece cateva mi­nute. Ceapa, tocata marunt, o calesti in ulei si 2 linguri de apa. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi ciupercile taiate felii subtiri, mai calesti 10 minute, adaugi faina si continui calirea, amestecand continu ca sa nu se lipeasca.

Stingi cu bulionul diluat cu putina apa si fierbi inca 2 mi­nute. Adaugi usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust si iei de pe foc.

Dupa ce s-a racit, adaugi ouale crude, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust si amesteci totul. Cu aceasta compozitie vei umple pestele, il legi cu un fir de rafie ca sa nu se desfaca in timpul prepararii si il asezi intr-o tava.

Il stropesti cu putin ulei de masline, adaugi boabele de piper si vinul, apoi dai la cuptor. E bun atat cald cat si rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.