Peste umplut cu lamaie si orez

Printeaza

Peste umplut cu lamaie si orez din: peste, lamaie, orez, ceapa, patrunjel vin alb sec, ulei, sare, piper.

Peste_umplut_cu_lamaie_si_orez

Ingrediente:

  • 1 peşte, după gust
  • 2 lămâi
  • 4 linguri orez
  • 1 ceapă albă
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 300 ml vin alb sec
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă rece cu sare şi, între timp, lămâile se răzuie de coajă şi se taie cuburi. Se scot sâmburii din pulpa fructe­lor, se amestecă apoi cu orezul fiert şi pătrunjelul fin tocat.

Ceapa se dă pe râzătoare şi se adaugă în compoziţie, se potriveşte gustul de sare si piper şi se umple burta peştelui curătat de solzi şi eviscerat.

Se leagă peştele, se pune în vasul de cuptor, se unge cu ulei si se toarnă vinul în tavă. Se lasă la cuptor 30 de minute, stropindu-l din când în când cu sosul din tavă.

Peste umplut cu lamaie si orez

Peste_umplut_cu_lamaie_si_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.