Peste umplut la cuptor

Printeaza

O reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina, ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de piper negru, vina alb sec si sare.

Ingrediente:Peste umplut la cuptor

  • 1 peşte mare de aproximativ 1,5 kg
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 4 cepe potrivite
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 lingură faină
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 ouă
  • 1 lingură bulion
  • pătrunjel verde
  • mărar verde
  • 708 boabe de piper negru
  • 100 ml vin alb sec
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli şi-l usuci. Il condimentezi cu sare şi-l laşi la rece câteva mi­nute.

Ceapa, tocată mărunt, o căleşti în ulei şi 2 linguri de apă.

Când ceapa devine sti­cloasă, adaugi ciupercile tăia­te felii subţiri, mai căleşti 10 minute, adaugi făina şi conti­nui călirea, amestecând con­tinuu ca să nu se lipească.

Stingi cu bulionul diluat cu puţină apă şi fierbi încă 2 mi­nute.

Adaugi usturoiul zdro­bit, sare şi piper, după gust şi iei de pe foc.

După ce s-a răcit, adaugi ouăle crude, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust şi amesteci totul.

Cu această compoziţie vei umple peştele, îl legi cu un fir de rafie ca să nu se desfacă în timpul preparării şi îl aşezi într-o tavă

. Il stropeşti cu puţin ulei de măsline, adaugi boabele de piper şi vinul, apoi dai la cuptor. E bun atât cald cât şi rece.

Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • peste umplut la cuptor
  • crap umplut la cuptor
  • crap umplut
  • peste umplut cu ciuperci la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.