Peste umplut in folie

Printeaza

O reteta delicioasa de peste umplut in fole din: dorada, rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, ghimbir, vin alb, sare, piper si ulei. Dorada are carne albă, bogată în proteine şi vita­mine şi un gust deosebit.

Ingrediente:Peste umplut in folie

  • 2 pesti dorada
  • 3-4 rosii cherry
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă peştii şi spală-i în multă apă rece. Usucă-i bine cu prosoape de hârtie şi condimentează-i cu sare şi piper (inclusiv în interior).

Taie ceapa şi ardeiul julien, iar ghimbirul dă-l pe râzătoare. Umple peştii cu câteva feliuţe de ceapă, ardei şi ghimbir, iar la final, îndeasă şi una sau două roşioare.

Stropeşte folia de alumi­niu cu puţin ulei (de preferat, foloseşte ulei de măsline) şi pune câte un peşte, împătureşte şi aşază cele două pacheţele într-o tavă.

Dă la cuptorul încins pentru 30-35 de minute.

Desfă cu grijă foliile, stropeşte cu câte puţin vin alb şi dă la cuptor alte cinci minute. Serveste imediat cu garnitura de cartofi natur.

Peste umplut in folie

Peste umplut in folie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.