Peşte teriyaki
PrinteazaPeşte teriyaki
- 4 fileuri de peşte (de circa 100 g fiecare)
- făină
- 2 linguri ulei
Marinată:
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri sake (sau vin alb)
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură praf de ghimbir
Sosul Teriyaki:
- 1 lingură zahăr
- 3 linguri sake (sau vin alb)
- 1 lingură sos de soia
Preparare:
Se amestecă ingredintele pentru marinată. Intr-o farfurie, se marinează peştele, circa 1/2 oră. Se scoate peştele din marinată şi se dă uşor prin făină fiecare bucată.
Marinată rămasă se păstrează. Se toarnă sosul fierbinte peste fiecare bucată de peşte şi se serveşte cu garnitură de orez (fiert scăzut, simplu, fără condimente) şi murături în oţet, ţelină sau conopidă, după gust.
Pofta buna!
O reteta de peste foarte buna. Pestele este foarte sanatos. Poza n-aveti?