Peşte teriyaki

Printeaza

Peşte teriyaki

Ingrediente:Peşte teriyaki

  • 4 fileuri de peşte (de circa 100 g fiecare)
  • făină
  • 2 linguri ulei

Marinată:

  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri sake (sau vin alb)
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură praf de ghimbir

Sosul Teriyaki:

  • 1 lingură zahăr
  • 3 linguri sake (sau vin alb)
  • 1 lingură sos de soia

Preparare:

Se amestecă ingredintele pentru marinată. Intr-o farfurie, se marinează peştele, circa 1/2 oră. Se scoate peştele din marinată şi se dă uşor prin făină fiecare bucată.

Marinată rămasă se păstrează. Se toarnă sosul fierbinte peste fiecare bucată de peşte şi se serveşte cu garnitură de orez (fiert scăzut, simplu, fără condimente) şi murături în oţet, ţelină sau conopidă, după gust.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O reteta de peste foarte buna. Pestele este foarte sanatos. Poza n-aveti?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.