Peste Teriyaki cu sos de soia si sake

Printeaza

Peste Teriyaki cu sos de soia si sake din: fileuri de peste, făină de grâu, ulei, sos de soia, sake (vin alb), zahăr, ghimbir.

Ingrediente:Peste Teriyaki cu sos de soia si sake

  • 4 fileuri de peste (100-150 g fiecare)
  • făină de grâu
  • 2 linguri ulei

Pentru marinata:

  • 3 linguri sos de soia
  • 3 lingura sake (vin alb)
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură praf de ghimbir

Pentru sosul „Teriyaki“:

  • 1 lingură zahăr
  • 3 linguri sake (vin alb)
  • 1 lingură sos de soia

Mod de preparare:

Se omogenizează ingredientele pentru marinată şi se lasă în ea fileurile de peşte aproximativ o jumătate de oră.

Se trec bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins înainte, pe ambele feţe.

Se serveşte cu sosul „Teriyaki“, obţinut prin omogenizarea ingredientelor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.