Peste in sos tomat cu cocos

Printeaza

Peste in sos tomat cu cocos din: file de peşte, nuci de anacard, praf de chili roşu, nucă de cocos gratinată, frunze coriandru verde, smântână, garam maşala, pastă de usturoi, usturoi, pastă de ghimbir, zeamă de lămâie, ulei, sare, seminţe de floarea soarelui, roşii.

Ingrediente:Peste in sos tomat cu cocos

  • 600 g file de peşte
  • 10 g nuci de anacard
  • 10 g praf de chili roşu
  • 25 g nucă de cocos gratinată
  • 10 g frunze coriandru verde tăiate
  • 80 g smântână
  • 5 g garam maşala
  • 10 g pastă de usturoi
  • 25 g usturoi curăţat şi tăiat mărunt
  • 15 g pastă de ghimbir
  • 30 ml zeamă de lămâie
  • 120 ml ulei
  • sare după gust
  • 10 g seminţe de floarea soarelui
  • 300 g roşii tăiate

Mod de preparare:

Se marinează peştele într-un amestec de ghimbir şi pastă de usturoi, sare, zeamă de lămâie şi jumătate din praful de chili. Se lasă deoparte pentru o jumătate de oră. Se amestecă într-un mixer nuca de cocos răzuită, seminţele de floarea soarelui şi nucile de anacard.

Se încinge ulei într-o cratiţă. Se adaugă peştele şi se sotează puţin. în uleiul rămas, se adaugă usturoiul şi se sotează până ce devine auriu. Se amestecă sarea cu praful de chili rămas şi se lasă pe foc cinci minute. Se cerne acest amestec printr-o sită şi se pune la loc pe foc.

Se adaugă pasta obţinută din nuca de cocos, seminţele de floarea soarelui şi nucile de anacard şi se amestecă pe foc aproximativ 2-3 minute. Se adaugă garam maşala şi peştele prăjit.

Se opresc 2 linguriţe de smântână şi se adaugă restul în amestecul cernut. Se lasă deasupra unui foc mic pentru 2-3 minute. Se ornează cu frunze proaspete şi smântână. Se serveşte cu garnitură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.