Peste in sos spaniol

Printeaza

Peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi, boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja de lamaie.

Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor corpului.

Acizi grași Omega-3:

Peștele este recunoscut pentru conținutul său bogat în acizi grași Omega-3, precum acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului, contribuind la scăderea nivelului de colesterol, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcției cognitive.

 

Ingrediente:Peste in sos spaniol

  • 1 kg peste (fileuri sau burta)
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 6 catei de usturoi
  • 4 lingurite cu boia iute
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 lingurite de chimen pisat
  • 400 g rosii in bulion
  • 2 linguri cu masline verzi
  • sare
  • coaja de lamaie

 

 

Mod de preparare:

Amesteca doua linguri cu ulei, patru catei de usturoi feliati, o lingurita de chimen, doua lingurite cu boia iute, o mana de patrunjel verde tocat si sare.

Curata pestele si taie-l bucati. Unge-le cu jumatate din amestecul de sus si lasa-le la marinat. Pune la calit ceapa si usturoiul ramas.

Cand s-a aurit, adauga restul de chimen si boia si stinge cu rosii. Adauga pestele, coaja de lamaie si maslinele.

Cand clocoteste, pune restul din amestecul de (usturoi, ulei, chimen, boia, patrunjel si sare) si eventual o cana cu apa.

Lasa la foc mediu zece minute, apoi da la cuptor pentru 15 minute sau pana cand pestele este gata.

Serveste cu patrunjel verde deasupra.

 

Peste in sos spaniol

Peste in sos spaniol

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.