Peste in sos acrisor

Printeaza

O reteta delicioasa de peste in sos acrisor din: peste, ceapa, otet, iaurt, zahar, sare, piper, patrunjel si ulei.

Ingrediente:Peste in sos acrisor

  • 2 bucati de peste (de aproximativ 700 g fiecare)
  • 3 cepe
  • 1 lingura otet
  • 200 ml iaurt
  • 1,5 linguri de zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureti pestele si ii inlaturi capetele si cozile. Apoi il tai in doua pe lung si-l condimentezi cu sare si piper pe ambele parti. Toci ceapa si o prajesti in ulei.

Cand devine sticloasa, adaugi otetul si 1 lingura de zahar, amesteci si iei de pe foc.

Cu o paletă (strecurătoare) scoţi ceapa pe o farfurie. în acelaşi ulei (dacă e nevoie, mai adaugi puţin ulei, ca să completezi) şi frigi peştele pe ambele părţi până se rumeneşte.

Scoţi şi peştele pe o farfurie, iar în uleiul rămas pui iaurtul şi 1/2 lingură zahăr.

Condimentezi, amesteci şi iei de pe foc. Pe un platou aşezi: peştele, ală­turi pui ceapa prăjită şi peste ele torni sosul de iaurt.

Poţi decora cu bucăţele de roşii şi cu frunzuliţe de pătrunjel.

Peste in sos acrisor

Peste in sos acrisor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.