Peste sicilian

Printeaza

Peste sicilian din: file de peste, sare, piper, ulei de masline, telina, ceapa, usturoi, patrunjel, rosii, masline, capere, vin.

Ingrediente:Peste sicilian

  • 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu)
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

 

Ingrediente sos:150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2 linguri capere, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb.

 

Mod de preparare:

Se spala pestele, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.Se prepara sosul: telina se spala si se taie rondele, ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar patrunjelul spalat si zvantat se toaca.

Se calesc toate, circa 5 minute, in uleiul incins, se adauga si celelalte ingrediente si se lasa 10 minute sa fiarba incet.

Se gusta de sare si piper. Pestele se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste 5-7 minute in uleiul incins.

Se aseaza pe farfurii si se serveste cu sosul cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.