Peste si fructe de mare la wok

Printeaza

Ţările din Asia sunt înconjurate de mare, din acest motiv, in bucătăria asiatică, peştele şi fructele de mare joacă în mod tradiţional un rol important.

Pentru preparare la wok sunt perfecte toate tipurile de peşte oceanic şi de râu, precum şi scoicile, crevetele, homarii şi racii, şi în mod special, calmarii.

Peştele se taie în bucăţi potrivite pentru consumat, însă poate fi prăjit şi întreg. Marinate înainte de preparare, bucăţile de peşte vor fi deosebit de gustoase.

Pentru marinare se pot folosi soiuri tipic asiatice, cum ar fi sosul de peşte, de stridii, de soia sau sosul hoisin. Se poate folosi şi vinul de orez în acest scop.

 

In principiu, peştele şi fructele de mare pot fi combinate atât cu condimentele iuţi, cât şi cu aromele dulci acrişoare, precum şi cu legume sau cu fructe exotice, cum ar fi ananasul sau mango.

 

Peste si fructe de mare la wok

Peste_si_fructe_de_mare_la_wok

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.