Peste in saramura

Printeaza

Peste in saramura din: peste, ceapa verde, praz, ardei capia, ardei grasi, ardei iute, usturoi, apa, malai, sare, piper, patrunjel, rosii.

Ingrediente:Peste_in_saramura

  • 4 peste potriviti
  • doua legaturi ceapa verde
  • doua fire de praz
  • 4 ardei capia
  • doi ardei grasi
  • doi ardei iuti
  • 4 catei de usturoi
  • 1750 ml apa
  • 300 g malai
  • sare mare
  • sare mica
  • piper
  • patrunjel
  • rosii

 

Mod de preparare:

Peştele se eviscerează, se spală şi se usucă.

Se trece prin sare mare şi se pune la fript pe un grătar încins sau o tablă pentru copt vinetele.

Se coace câteva minute pe ambele părţi, apoi se pune într-un vas mai mare.

Ardeii capia şi ardeii graşi se taie fâşii, se spală şi se pun într-o cratiţă.

Se adaugă prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul iute tăiat rindele, usturoiul întreg sau feliat.

Se presară câteva fire de pătrunjel, se adaugă piper după gust, un litru de apă şi se fierb zece minute.

Se toarnă peste peşte, se presară ceapa verde tăiată rondele subţiri şi pătrunjel tocat.

Se acoperă cu un capac şi se lasă să stea 15 minute ca să se îmbine gusturile şi aromele.

Din restul de apă, o lingură cu sare mare şi mălai se face o mămăligă mai tare şi se serveşte alături de saramura de peşte.

La saramura de peste se mai pot adauga si rosii taiate in jumatari sau rondele.

Peste in saramura

Peste_in_saramura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.