Peşte rasol

Printeaza

Peşte rasol

Ingrediente:Peşte rasol

  • peşte
  • ceapă
  • morcov
  • foaie de dafin
  • sare
  • lămaie

 

Mod de preparare:

Se pune într-un vas apă (ţinîndu-se seama de cantitatea de peşte ce trebuie fiartă), se adaugă ceapă mai multă, puţin morcov, foaie de dafin şi sare. După ce apa a dat în fiert se pun şi bucăţile de peşte. Se lasă să fiarbă 5 minute.

Se lasă peştele să se răcească în zeama în care a fiert, apoi se scoate din vas. Se serveşte cu legume, cald cu unt topit, iar rece cu diferite sosuri sau cu zeama în care a fiert, dreasă cu oţet şi ulei. La masă se serveşte cu lămîie.

Peştele rasol se prepară din şalău, somn, morun, calcan, lin, păstrăvi etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.