Peşte pregătit greceşte

Printeaza

O reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou, bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Peşte pregătit greceşte

  • 4 fileuri de peste (fara pielita)
  • 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt
  • 1 ou
  • 125 ml bere
  • 80 ml ulei de masline
  • 50 g pesmet

pentru sos:

  • 2 cartofi mari cruzi, curatati de coaja
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura otet alb
  • sare
  • piper
  • 80 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Tai fileurile de peşte alb în două (pe lung) şi le zvinţi cu un şerveţel absorbant. Cerni într-un castron făina şi praful de copt şi încor­porezi, puţin câte puţin, oul bătut cu berea. Amesteci uşor, până ce s-a absorbit tot lichidul şi obţii un aluat neted.

Incingi uleiul într-o ti­gaie, dai fileurile de peşte întâi prin aluat şi pe urmă prin pesmet şi le prăjeşti câte două minute pe fiecare parte, până ce se rume­nesc frumos. Scoţi peştele din ti­gaie, îl laşi să se scurgă (pe hârtie absorbantă) şi îl ţii la cald.

Sos: Tai cartofii cubuleţe de circa 1 cm, îi fierbi aproximativ 8 minute, îi scurgi de apă şi îi sfărâmi într-o crăticioară cu furculiţa. Adaugi usturoiul şi oţetul, amesteci bine, sărezi şi piperezi.

Incorporezi uleiul de măsline, amestecând încontinuu, până ce amestecul se îngroaşă şi se înmoaie (circa 5 minute). Sosul astfel preparat îl serveşti cald.

Peşte pregătit greceşte

Peşte pregătit greceşte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.