Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir

Printeaza

Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir din: file de peşte alb,sare, piper negru măcinay, ulei, ceapa verde, ghimbir, usturoi, fasole verde, suc si coaja de lamaie, tăiţei asiatici, ulei de susan, sos de soia dulce.

Peste_prajit_cu_taitei_dulci_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 500 g file de peşte alb, tăiat în cuburi
  • sare şi piper negru măcinat
  • 60 g mălai
  • ulei pentru prăjit
  • 6 cepe verzi, tăiate
  • 3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată şi rasă
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 200 g fasole verde, tăiată pe jumătate
  • sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie mică
  • 200 g tăiţei asiatici
  • 15 ml ulei de susan
  • 30 ml sos de soia dulce

Mod de preparare:

Asezonează cuburile de peşte cu sare si piper, apoi dă-le prin mălai. încălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte peştele până s-a pătruns şi s-a rumenit. Lasă-l deoparte.

Mai pune puţin ulei şi prăjeşte ceapa verde, ghimbirul şi usturoiul, câteva minute. Adaugă fasolea verde şi prăjeşte la foc mare timp de aproximativ 2 minute.

Pune file-urile de peşte în tigaie şi condimentează cu suc şi coajă de lămâie, sare şi piper. Fierbe tăiţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i bine.

Incălzeşte uleiul de susan într-o tigaie şi prăjeşte-i timp de 1 minut. Adaugă sos de soia dulce şi mai prăjeşte timp de câteva minute. Imparte tăiţeii între 4 boluri şi pune deasupra amestecul de peşte.

Peste prajit cu taitei dulci si ghimbir

Peste_prajit_cu_taitei_dulci_si_ghimbir

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.