Peste prajit cu salata de untisor

Printeaza

Peste prajit cu salata de untisor din: stavrid, ulei, piper, sare, untisor, rosii, castravete, ulei, lamaie, mustar, zahar.

Ingrediente:Peste prajit cu salata de untisor

  • 450 gr stavrid mărunt
  • ulei pentru prăjit
  • 85 gr făină
  • 1/2 linguriţă piper de Cayenne (opţional)
  • sare
  • piper negru măcinat

Pentru salată:

  • 125 gr frunze untişor
  • 125 gr roşii pitice, tăiate în jumătăţi
  • 75 gr castravete, tăiat cubuleţe
  • 3 linguri ulei de măsline
  • o lingură suc de lamaie
  • 1/2 lingurita mustar
  • 1/2 lingurita zahar

 

Mod de preparare:

Ştergeţi peştii cu un prosop de hârtie şi daţi-i prin făină în care aţi adăygat sare, piper nşgru şi piper de Cayenne, după preferinţă.

Incingeţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi peştii 2-3 minute.

Pregătiţi salata: aranjaţi untişorul, roşiile şi castravetele tocat în farfurii individuale, preparaţi sosul amestecând (eventual cu mixerul, pentru o mai bună omogenizare) uleiul de măsline, sucul de lămâie, muştarul şi zahărul, apoi turn aţi-l peste salata din farfurii.

Serviţi imediat împreună cu peştele prăjit, cald.

Peste prajit cu salata de untisor

Peste prajit cu salata de untisor

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.