Peste prajit cu mujdei de usturoi

Printeaza

Peste prajit cu mujdei de usturoi din: peste, faina, ulei, sare, bulion, usturoi, sare, piper, verdeata si ardei gras.

Ingrediente:Peste_prajit_cu_mujdei_de_usturoi

  • 1 peşte proaspăt mare de 1,5-2 kg (sau 4 mici)
  • 2 linguri de făină de porumb
  • 4 linguri de ulei
  • sare

Pentru mujdei:

  • ½ pahar bulion concentrat
  • 8-10 căţei de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • ½ lingură verdeaţă tocată
  • ½lingură ardei gras tăiat foarte mărunt

 

Mod de preparare:

Pentru acest fel de mâncare se potriveşte orice peşte proaspăt. Se taie, capul, coada şi aripile (toate acestea pot fi folosite pentru prepararea bulionului) peştelui curăţat de solzi şi măruntaie, apoi peştele se taie în părţi egale, se sărează, se trece prin faină şi se rumeneşte în tigaie (peştele mic se prăjeşte întreg).

Se coace la cuptor până este gata. Se pune pe talger, mujdeiul se serveşte separat.  Acest fel de mâncare poate fi servit şi rece, şi cald.

Prepararea mujdeiului: Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă.

Peste prajit cu mujdei de usturoi

Peste_prajit_cu_mujdei_de_usturoi

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Mujdeiul ala arata cam ciudat

  2. Da, arata ciudata ca e cu verdeata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.