Peste picant in lipie cu sos de usturoi si coriandru

Printeaza

Peste picant in lipie cu sos de usturoi si coriandru din: merluciu, sare de mare, piper negru, ulei, faina, praf de copt, sare, oua, apa minerala, lapte batut, maioneza, usturoi, otet, zahar, coriandru, suc de lamaie, varză, ridichi, avocado, ardei rosu, lipii, lamai verzi.

 Ingrediente:Peste_picant_in_lipie_cu_sos_de_usturoi_si_coriandru

  •  600 g merluciu file tăiat bucăţele
  •  sare de mare şi piper negru
  •  ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru blat:

  •  140 g făină
  •  2  1/2 linguriţe praf de copt
  •  sare
  •  1 ou bătut
  •  3/4 cană cu apă minerală, rece ca gheaţa

Ingrediente pentru dressing:

  •  1 cană cu lapte bătut
  •  1/2 cană cu maioneză
  •  2 căţei de usturoi zdrobiţi
  •  1 linguriţă cu oţet
  •  1 linguriţă cu zahăr
  •  10 g coriandru proaspăt, tocat
  •  2 linguriţe cu suc de lămâie

Ingrediente pentru topping:

  •  1/2 varză mică, tocată
  •  6 ridichi feliate
  •  1 avocado curăţat de coajă şi tăiat cuburi
  •  1 ardei roşu tocat
  •  4 lipii
  •  10 g coriandru proaspăt, tocat
  •  2 lămâi verzi

Mod de preparare:

Sterge bine merluciul cu un servetel. Asezoneaza bine cu sare si piper. Amesteca faina, prful de copt si sarea intr-un bol. Fa un gol in centru, adauga oul si apa minerala si amesteca pentru a le combina. Lasa aluatul deoparte timp de 5 minute.

Incalzeste uleiul vegetal intr-o tigaie pentru prajit, da pestele prin aluatul preparat anterior si pune-l direct i uleiul incins. Prajeste timp de 3-4 minute pe fiecare parte până devine maro-auriu. Scoate-l din tigaie şi pu­ne-l pe o hârtie absorbantă.

Pentru dressing, amestecă toate ingredien­tele şi asezonează după gust.

Pentru a servi, pune 2-3 bucăţi de peşte într- o lipie, aşază deasupra varză, ridichi, avocado şi ardei, toarnă dressing şi coriandru proaspăt.

Peste picant in lipie cu sos de usturoi si coriandru

Peste_picant_in_lipie_cu_sos_de_usturoi_si_coriandru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.